HET MUZIEKBOEKET – geef een concert cadeau in coronatijden!

Het Muziekboeket

Geef een concert cadeau! Live muziek voor het raam, in de tuin of in je huis!

Wil je een vriend of familielid verrassen met een bijzonder cadeau? Iemand die graag naar live muziek luistert maar het nog niet aandurft om een concertzaal te bezoeken? Of zoek je iets speciaals voor een straatborrel, feest met vrienden of reünie met de familie?

Mezzosopraan Antje Lohse en harpiste Miriam Overlach komen voor deze gelegenheid graag Het Muziekboeket brengen: een mini-optreden, als cadeau voor iemand anders of voor jezelf.

Hoe werkt het? Net als bij het versturen van bloemen: je kiest je ‚boeket‘ en maakt een afspraak voor een dag, tijdstip en locatie. Antje en Miriam spelen vervolgens voor het raam, in de tuin of – bij voldoende ruimte – ook in je huis een mooi en kleurrijk programma.

Er zijn twee verschillende ‚boeket-opties‘:
Een muzikale reis. Net als het bezoeken van live concerten is ook het reizen dit jaar voor veel mensen moeilijk. Vandaar dit concert om met muziek, tekst en liederen door andere landen en landschappen te reizen. We wandelen, bijvoorbeeld, langs de Moldau met Smetana en romantische Duitse landschappen van Schubert, via een Franse chanson naar De Falla’s ‚Andaluza’ om uiteindelijk in Italië onder een wilgenboom te belanden met Rossini.
Het wens-concert. Het programma wordt in overleg samengesteld en eventueel met een arrangement van een lievelingslied aangevuld. Hierbij kan ook door de gever, of zelfs de ontvanger, worden meegespeeld of gezongen.

Het Muziekboeket wordt financiëel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten. Daardoor kunnen we het concert voor een gereduceerde prijs aanbieden. Jij geeft een bijdrage tussen de 50 en 100€ (meer mag natuurlijk altijd), afhankelijk van je financiële mogelijkheden en het programma.
Er zijn 13 concerten beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

Duur van het concert: tussen de 15 en 20 minuten.
Het concert is te boeken vanaf 7 augustus 2020
Bel bij interesse één van de musici of stuur een mail.

Antje Lohse en Miriam Overlach werken vaak samen in muziektheaterproducties. Zij treden allebei regelmatig op als solisten en kamermusici in binnen- en buitenland en waren o.a. als solisten te horen met het Orkest van het Oosten en AskolSchönberg. Antje vertolkte rollen bij de Nationale Reisopera en Opera Zuid en diverse componisten schreven voor haar nieuw werk. Miriam is winnares van internationale solo-concoursen en hoofdvakdocente aan het Conservatorium van Antwerpen. www.antjelohse.com

Contact: Miriam Overlach – 06-20807003 – miriamoverlach@gmail.com of Antje Lohse – 06-28506176 – antjelohse@hotmail.com

Fotograaf: Jelmer de Haas

Wil je geheel solo harp concert boeken?

Lees dan hieronder verder!

OPEN DEUR CONCERTEN

Geef én krijg een muzikaal cadeau!

Wel eens een harp in huis gehaald? Voor een speciale gelegenheid uw vrienden en familie uitgenodigd voor een concert met één van de meest veelzijdige instrumenten?

In uw eigen huiskamer, voor een speciale gelegenheid als verjaardag, (gouden) huwelijk, jubileum?

En tegelijkertijd zelf de deuren geopend voor een bijzonder harpconcert in een gehandicapteninstelling, verzorgingstehuis of daklozenopvang?

Lees meer over de mogelijkheden en het achterliggende concept op de site van Open Deur Concerten!

het idee


Veelzijdig harpiste Miriam Overlach speelt over de hele wereld, van gerenommeerde orkesten tot ensembles maar ook graag in uw huiskamer. Van het Weense hof tot aan de bruisende jaren ’20, van Spaanse volksmuziek tot ijle klanken: zij laat graag de veelzijdigheid van het instrument klinken en stelt een programma samen naar uw wens.

Zelf heeft ze ervaren dat muziek maken in een huiskamersetting bijzonder is. Voor u én voor mensen die normaal niet naar de concertzaal kunnen komen, zoals bijvoorbeeld de meervoudig complex gehandicapte kinderen van Centrum Omega in Ijburg of de mensen van het Eettafelproject Filah in de Pijp. Een concert kan hier echt verschil maken, zoals Miriam ook zelf ervoer. Zeker nu omdat deze instellingen het met minder geld moeten doen, waardoor live muziek bijna niet meer te realiseren is.

Vandaar het idee om samen met u een concert mogelijk te maken. Of eigenlijk twee, één voor u en één voor anderen.
Want dat muziek goed is voor ieder mens, dat is een, juist ja: open deur.

hoe het werkt

Het is eigenlijk heel simpel: denkt u voor een mooie gelegenheid (of zomaar, dat kan natuurlijk ook) eens aan de harp! Miriam Overlach stelt in overleg met u een Concert-Op-Maat samen: aan het hof bij Marie Antoinette, een prachtig Bachrecital, een dromerige soirée met muziek van Saint-Saëns en Schumann of moderne fascinerende theatrale muziek van nog levende Nederlandse componisten: alles is mogelijk!

U nodigt vervolgens uw familie en vrienden uit en maakt een bijzonder concert mee, op minder dan 1 meter afstand van de harp.

Met uw bijdrage maakt u samen met Miriam Overlach (zij legt de andere helft bij) ook een tweede concert in een instelling in uw buurt mogelijk. Miriam kan dit regelen maar u kunt natuurlijk juist ook zelf kiezen voor waar u dat wilt realiseren. Uiteraard bent u vervolgens van harte welkom voor het concert daar.

 

Tarief: 
Een OpenDeurConcert kost 50% meer dan een gewoon concert.  Voor de helft van de prijs wordt het tweede concert georganiseerd.
Kamerconcert: € 400,-
OpenDeurConcert € 600,-

De tarieven zijn exclusief BTW en reiskosten en inclusief voorbereiding en voorgesprekken