BOEK EEN SOCIAAL CONCERT!

OPEN DEUR CONCERTEN

Geef én krijg een muzikaal cadeau!

Wel eens een harp in huis gehaald? Voor een speciale gelegenheid uw vrienden en familie uitgenodigd voor een concert met één van de meest veelzijdige instrumenten?

In uw eigen huiskamer, voor een speciale gelegenheid als verjaardag, (gouden) huwelijk, jubileum?

En tegelijkertijd zelf de deuren geopend voor een bijzonder harpconcert in een gehandicapteninstelling, verzorgingstehuis of daklozenopvang?

Lees meer over de mogelijkheden en het achterliggende concept op de site van Open Deur Concerten!

het idee


Veelzijdig harpiste Miriam Overlach speelt over de hele wereld, van gerenommeerde orkesten tot ensembles maar ook graag in uw huiskamer. Van het Weense hof tot aan de bruisende jaren ’20, van Spaanse volksmuziek tot ijle klanken: zij laat graag de veelzijdigheid van het instrument klinken en stelt een programma samen naar uw wens.

Zelf heeft ze ervaren dat muziek maken in een huiskamersetting bijzonder is. Voor u én voor mensen die normaal niet naar de concertzaal kunnen komen, zoals bijvoorbeeld de meervoudig complex gehandicapte kinderen van Centrum Omega in Ijburg of de mensen van het Eettafelproject Filah in de Pijp. Een concert kan hier echt verschil maken, zoals Miriam ook zelf ervoer. Zeker nu omdat deze instellingen het met minder geld moeten doen, waardoor live muziek bijna niet meer te realiseren is.

Vandaar het idee om samen met u een concert mogelijk te maken. Of eigenlijk twee, één voor u en één voor anderen.
Want dat muziek goed is voor ieder mens, dat is een, juist ja: open deur.

hoe het werkt

Het is eigenlijk heel simpel: denkt u voor een mooie gelegenheid (of zomaar, dat kan natuurlijk ook) eens aan de harp! Miriam Overlach stelt in overleg met u een Concert-Op-Maat samen: aan het hof bij Marie Antoinette, een prachtig Bachrecital, een dromerige soirée met muziek van Saint-Saëns en Schumann of moderne fascinerende theatrale muziek van nog levende Nederlandse componisten: alles is mogelijk!

U nodigt vervolgens uw familie en vrienden uit en maakt een bijzonder concert mee, op minder dan 1 meter afstand van de harp.

Met uw bijdrage maakt u samen met Miriam Overlach (zij legt de andere helft bij) ook een tweede concert in een instelling in uw buurt mogelijk. Miriam kan dit regelen maar u kunt natuurlijk juist ook zelf kiezen voor waar u dat wilt realiseren. Uiteraard bent u vervolgens van harte welkom voor het concert daar.

 

Tarief: 
Een OpenDeurConcert kost 50% meer dan een gewoon concert.  Voor de helft van de prijs wordt het tweede concert georganiseerd.
Kamerconcert: € 400,-
OpenDeurConcert € 600,-

De tarieven zijn exclusief BTW en reiskosten en inclusief voorbereiding en voorgesprekken